• 03/12/2015

Krachtige halfgeleiderrelais met ingebouwde touchproof-vingerbescherming

De halfgeleiderrelais van Kudom met een- en driefasige AC-uitvoer bieden krachtige prestaties tegen een scherpe prijs. Ze zijn nu verkrijgbaar bij RS Components.

Trefwoorden: #halfgeleiderrelais, #ingebouwd, #Kudom, #RS Components, #touchproof-vingerbescherming

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van twee nieuwe series halfgeleiderrelais (solid-state relay of SSR) van Kudom.

Deze nieuwe SSR's hebben ingebouwde touchproof-bescherming en bieden krachtige prestaties tegen een scherpe prijs. Daarmee spelen ze in op de vraag onder industriële OEM's en bouwers van panelen, machines en verwarmingsregelaars.

De KSI(068)- en KSQF-serie paneelgemonteerde SSR's van Kudom zijn ideaal voor een groot aantal toepassingen, zoals weerstandsverhitting, cateringapparatuur, de temperatuurregeling van vloeistoffen, motorregelaars, lichtregelaars, elektrische voertuigen, scootmobielen en DC-DC-schakelaars.

Naar deze relais is veel vraag omdat ze meer belasting aankunnen dan elektromechanische relais. Ook kunnen ze sneller, stiller en vaker schakelen, omdat er geen bewegende onderdelen zijn.

De afmetingen en elektrische eigenschappen van het product voldoen aan de eisen van het 'ijshockeypuck'-SSR-ontwerp dat in de branche de standaard is voor paneel- of oppervlakte gemonteerde relais, maar zorgen voor extra veiligheid dankzij de ingebouwde, touchproof-afdekkingen, die normaal als accessoires worden verkocht maar nu standaard worden meegeleverd. Alle SSR's van Kudom hebben een aantrekkelijk design, waarin de blauwe merkkleur van Kudom meteen te herkennen is. De ingebouwde LED-indicator laat gebruikers zien dat er stroom op het relais staat.

De KSI(068)-reeks met éénfasige AC-SSR's kan worden gebruikt voor weerstands-, inductieve en capacitieve belastingen en heeft een touchsafe IP20-afdekking. Het relais heeft Triac- of SCR-uitvoer voor zware industriële belastingen en biedt interne RC/MOV- en TVS-bescherming. De KSQF-serie met driefasige AC-SSR's heeft een SCR-uitgang, beschikt over een intern MOV/RC-beschermingscircuit en is RoHS-Conform

De KSI(068)- en KSQF-reeks zijn nu verkrijgbaar bij RS in de regio's EMEA en Azië-Pacific.


Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van EngineeringnetBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.