Flanders Make belangrijke partner in Europees HighLite project

Bedrijfsnieuws 22/01/2021 9:45:22

Binnen het Europese HighLite project wordt onderzocht hoe men flexibele zonnepanelen kan inzetten in gebouwen of voertuigen. Flanders Make heeft de infrastructuur voor het testen van voertui

Lees hieronder verder   
Verwant

BYD installeert bladbatterijen in alle elektrische auto’s

Elia Group lanceert verbeterd Inside Information Platform

Elia incubator stimuleert digitale innovatie

Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

Ontwikkeling vliegtuigbrandstoffen uit biomassa

Kostenverlaging mogelijk voor geothermische stadsverwarming

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

The future of smart manufacturing with IIOT

Virtueel online event

donderdag 15 april 2021

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

(7/4) Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

(6/4) UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

(1/4) Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

(31/3) Odysseusprogramma brengt 13 toponderzoekers naar Vlaanderen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het HighLite consortium bulkt van de kennis over flexibele integreerbare zonnepanelen, maar kennis over de toepassing ervan op een voertuig is minder uitgebreid. Fraunhofer ISE, die in dit project een prototype van een flexibel zonnepaneel ontwikkelde, schreef daarom een opdracht uit bestaande uit een kennis- en een infrastructuurluik.

Flanders Make kon het consortium overtuigen door zijn uitgebreide kennis en state-of-the-art testinfrastructuur voor voertuigen. Hun diversiteit aan onderzoekers stelt hen in staat om deze flexibele zonnepanelen mechanisch en elektrisch te integreren in voertuigen.

Alle automotive componenten worden getest en daarnaast kunnen in hun infrastructuur meteen ook real-life scenario’s uitgetest worden op een voertuig. Hierbij stellen ze in eerste instantie de vereisten voor de zonnepanelen vanuit al zijn facetten scherp. Vervolgens stellen we een testplan op en voeren we de testen uit om te controleren of de zonnepanelen aan de strenge automotive kwalificaties voldoen.

De gevraagde testen dienen hierbij zo nauw mogelijk aan te sluiten aan real-world driving. Zo worden trillingen, temperatuurschommelingen, vochtigheid en, in dit geval zéér belangrijk, lichtinval/zonne-emulatie gecombineerd.

Hiervoor worden de eigen testvoertuigen gebruikt waarmee we de data kunnen capteren en kunnen omzetten naar een testcyclus. Deze testcyclus wordt vervolgens gebruikt voor testen op componentniveau in hun elektrodynamische shaker (EDS) incl. klimaatkamer en zonne-emulatie. << (Guy Leysen) (foto: screen YouTube - Flanders Make)

Klik hier voor meer informatie over het HighLite-project >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuw decentraal aandrijfsysteem ontworpen voor transportbandtoepassingen

Met de Sinamics G115D presenteert Siemens een nieuw, compact en krachtig aandrijfsysteem, dat specifiek ontworpen werd voor horizontale transport­band­toepas­singen.

Belgische milieuprestaties krijgen compliment van OESO

De OESO doet in haar rapport Environmental Performance Review voor België aanbevelingen voor het afval-, materialen- en bodembeheer, en de transitie naar een circulaire economie.

SusPhos proces leidt uiteindelijk naar volledige circulariteit

Onderzoekers van de UvA hebben een belangrijke stap gezet op weg naar volledige circulariteit van fosfaat­recycling volgens het SusPhos proces, waarbij ook magnesium is terug te winnen.

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan.

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

TNO roept overheidspartijen, bedrijven, commerciële technologiepartijen en kennisinstellingen op om gezamenlijk hiervoor Multi-Party Computation en Federated Learning in te zetten.

Elia incubator stimuleert digitale innovatie

The Nest, de incubator van Elia Group, maakt het mogelijk voor medewerkers om digitale ideeën snel te ontwikkelen, om er prototypes van te maken en ze te testen in een sandboxomgeving.

Suez investeert 10 miljoen euro in nieuwe duurzame sorteerlijn

Om te voldoen aan de nieuwe milieu­regle­men­tering van de Vlaamse regering installeert afval­verwer­kend bedrijf Suez in de Gentse haven een nieuwe sorteerlijn, die 35% meer afval zal uitsorteren.

ABB breidt YuMi-cobotportfolio uit

ABB heeft haar portfolio van collaboratieve robots (cobots) uitgebreid met twee nieuwe cobotfamilies: GoFa en SWIFTI met een intuïtief ontwerp. Als aanvulling YuMi en Single Arm YuMi bieden de nieuwe cobots een hogere payload en hogere snelheden. ABB speelt met deze toename in kracht en snelheid in op vragen vanuit de markt. >>

Partners