• 12/01/2012
  • |     BB

Europese kunststofindustrie engageert zich voor 20% energiebesparing

De leden van de Europese brancheorganisaties van de kunststofverwerkende industrie ondertekenden meerjarenafspraak over energiebesparing.

Trefwoorden: #EuPlastVoltage, #kunststof, #kunststofindustrie, #plastic

Lees verder

Nieuws

( Foto: EuPlastVoltage )

ENGINEERINGNET -- Acht nationale verenigingen van de kunststofindustrie, waaronder die van Nederland en België, hebben een vrijwillig convenant getekend om tegen 2020 het energiegebruik in hun industrietak met 20% terug te dringen.

Het engagement is het resultaat van EUPlastVoltage, een door de EU ondersteund project. De kunststofverwerking is één van de meest omvangrijke Europese industriesectoren met een totale omzet van ongeveer 300 miljard euro.

De betrokken nationale organisaties zullen lange-termijnplannen indienen, voor periodes van 4 jaar, waarin ze aangeven hoe ze de meerjarenafspraak in eigen land zullen implementeren.

Die afspraak houd in dan ze acties ondernemen om bedrijven uit de sector bewust te maken van de energierelevante wet- en regelgeving en van onbenutte mogelijkheden tot energiebesparing in hun bedrijfsvoering.


ACHTERGROND
De vrijwillige Meerjarenafspraak is getekend door 8 nationale verenigingen van de kunststofindustrie, te weten NRK (Nederland), ANAIP (Spanje), AHPI (Hongarije), APIP (Portugal), BPF (VK), La Plasturgie (Frankrijk), IK (Duitsland) en Federplast.be (België).