• 24/01/2020

Siemens toonaangevend leverancier van IoT-platformen voor slimme gebouwen

Het onafhankelijke onderzoeksbureau Verdantix heeft Siemens Smart Infrastructure onlangs uitgeroepen tot toonaangevende leverancier van IoT-platformen voor slimme gebouwen.

Trefwoorden: #Internet of Things, #IoT, #Siemens, #Smart Buildings, #Verdantix

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Siemens, infographic: Verdantix )

ENGINEERINGNET.BE - In het rapport ‘Green Quadrant IoT platforms for Smart Buildings 2019’ worden 13 bedrijven beoordeeld die volgens Verdantix de markt, die nog in de kinderschoenen staat, vormgeven maar waar de concurrentie stevig toeneemt.

Volgens Verdantix zullen welzijn van de gebruikers, kostenbeperking en gebruik van de ruimte de drijvende krachten worden van de vastgoedstrategieën in het komende jaar.

“Klanten willen alle gegevens over hun gebouw uit één enkele bron te weten komen om zo kostenbesparende inzichten te genereren en de productiviteit van de werknemers te verhogen”, aldus Dennis Callaghan, hoofdanalist bij Verdantix.

Verdantix benadrukte dat Siemens een indrukwekkend ecosysteem van slimme gebouwoplossingen heeft ontwikkeld en zijn aanbod voor gebruikersgerichte slimme gebouwen voortdurend verbetert.

“Deze erkenning bevestigt dat we als Siemens Smart Infrastructure de juiste weg zijn ingeslagen. Smart Buildings verbinden technologie met de verwachtingen en beleving van de gebruiker en de beheerder.

Op die manier vormt de Smart Building de basis van de verdere integratie met toekomstgerichte mobiliteit en energiegrids. Onze ambitie is een cruciale rol te spelen in onze veranderende leefwereld”, aldus Sergio Molinari – Senior Vice President Smart Infrastructure België-Luxemburg.

Navigator, een cloudgebaseerd analyseplatform, vormt de kern van het uitgebreid en geïntegreerd portfolio van slimme gebouwen van Siemens. Dit platform verzamelt, ordent, visualiseert en analyseert gebouwgegevens, vooral rond energie, duurzaamheid en prestaties van activa.

Siemens biedt diverse andere IoT-toepassingen voor gebouwen binnen zijn ecosysteem, waaronder Comfy voor werkplekervaring en -analyse en Enlighted voor IoT-oplossingen en sensortechnologie, de Siveillance-productlijn voor beveiliging en toegangscontrole, Building Twin als opslagplaats voor gegevens van bouwplannen en live gebouwgegevens bijvoorbeeld van sensoren, en het Desigo CC-gebouwbeheersysteem.

Het onderliggende platform voor deze toepassingen is het MindSphere IoT-besturingssysteem van Siemens, dat is ontworpen om activa van gebouwen met elkaar te verbinden en de integratie en analyse van monitoringgegevens in de cloud te ondersteunen.
Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.