Nieuwe generatie oscilloscopen voor versneld inzicht

Rohde & Schwarz voegt een nieuwe serie toe aan zijn portfolio oscilloscopen met een aantal primeurs voor de industrie. Zo beschikt de R&S MXO 4 serie over ’s werelds snelste real-time updatesnelheid met meer dan 4,5 miljoen captaties per seconde.

Trefwoorden: #oscilloscoop, #Rohde & Schwarz

Lees verder

Info Partenaires

( Foto: Rohde & Schwarz )

ENGINEERINGNET.BE - Rohde & Schwarz stelt de nieuwe R&S MXO 4 serie voor, de eerste van een nieuwe generatie oscilloscopen. Ze bestaat uit vierkanaals modellen met een bandbreedte van 200, 350 en 500 MHZ of 1 en 1,5 GHz. 

De R&S MXO 4 oscilloscopen beschikken over ’s werelds snelste updatesnelheid van 4,5 miljoen acquisities per seconde, waardoor meer signaalactiviteit zichtbaar wordt dan bij gelijk welke andere beschikbare oscilloscoop.

Ontwikkelteams kunnen niet-frequente gebeurtenissen snel zien en isoleren, een beter begrip krijgen van gemeten signalen en sneller testen.. Dit wordt mogelijk gemaakt door de unieke 200 Gbps ASIC. Een van de nieuwe technologieblokken die Rohde & Schwarz ingenieurs hebben ontwikkeld en voor het eerst geïmplementeerd in deze serie. 

Minder meetruis en de hoogst beschikbare verticale resolutie
De R&S MXO 4 serie bevat een 12-bit ADC die werkt over alle sample rates van het instrument met een 18-bit verticale resolutie-architectuur voor een grotere resolutieprecisie. De serie heeft ook de laagste ruis en het grootste offsetbereik (+/- 5 V met een 500 uV/div schaling) in zijn klasse. Gebruikers kunnen DC en andere signalen zien met meer precisie dan met elke andere oscilloscoop.

Naast bandbreedte en samplesnelheid is geheugendiepte een belangrijke factor die bepaalt of een oscilloscoop een groot aantal storings-taken aankan. Met meer acquisitie-geheugen kunnen oscilloscopen meer tijd vastleggen en informatie over de bandbreedte behouden voor kortere tijdbasisinstellingen. Met een gelijktijdig standaardacquisitiegeheugen van 400 Mpts op alle vier de kanalen heeft de R&S MXO 4 serie tot 100 keer het standaardgeheugen van zijn voornaamste concurrenten. Het extra geheugen biedt ook extra meetmogelijkheden.

Hoge precisie digitale trigger
De digitale trigger wordt standaard geleverd bij alle R&S MXO 4 oscilloscopen. De trigger gevoeligheid van 1/10.000 divisie kan moeilijk te vinden anomalieën isoleren in de aanwezigheid van grote signalen. Geen enkele concurrerende oscilloscoop heeft deze mate van triggergevoeligheid voor het isoleren van kleine signalen.

De digitale trigger vult de 18-bit verticale architectuur aan, waardoor gebruikers de precisie van de R&S MXO 4 serie volledig kunnen benutten. Naast tijddomeinmetingen hebben R&S MXO 4 oscilloscopen superieure RF spectrum meetmogelijkheden. Het zijn de eerste oscilloscopen die 45.000 FFT's per seconde kunnen uitvoeren, terwijl vergelijkbare oscilloscopen minder dan 10 FFT's per seconde leveren. Met deze basisfunctie kunnen technici meer RF-signalen bekijken dan met enige andere oscilloscoop in zijn klasse.

Verbeterde gebruikerservaring
Het gebruik van een oscilloscoop is een visuele ervaring, waarbij veel tijd wordt besteed aan het bekijken van een display. De R&S MXO 4 serie heeft een 13,3" full-HD capacitief touchscreen en een intuïtieve gebruikersinterface.

De kleine voetafdruk van het instrument, het geluid dat niet luider is dan gefluister, VESA montage en een rackmount kit voor installatie in geïntegreerde omgevingen maken R&S MXO 4 oscillo-scopen ideaal voor elke technische werkruimte.

Voor gebruikers met meer eisen zijn er een aantal upgrade-opties beschikbaar, waaronder zestien geïntegreerde digitale kanalen met een mixed signal oscilloscoop (MSO), een geïntegreerde tweekanaals 100 MHz arbitraire golfvormgenerator, protocol decodering, triggering opties voor een verscheidenheid aan industriestandaard bussen.

www.rohde-schwarz.com/nl