FactryOS internationaal voorgesteld tijdens Hannover Messe

FactryOS is een MES (Manufacturing Execution System) dat operatoren ondersteunt bij alle stappen van het productieproces. Het modulaire systeem zet maximaal in op gebruiksvriendelijkheid en meertaligheid.

Trefwoorden: #industrie, #proces, #scale-up, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: Factry )

ENGINEERINGNET.BE - De Gentse scale-up Factry heeft als missie om haar IIoT-oplossingen en open datacultuur naar zo veel mogelijk kmo’s en multinationals te brengen.

Hun gegevensbeheerplatform Historian voor het verzamelen, opslaan en visualiseren van industriële procesgegevens, werd vorig jaar reeds succesvol voorgesteld tijdens Hannover Messe. Nu is het de beurt aan het complementaire manufacturing execution system FactryOS.

Het is een welkom hulpmiddel voor operatoren die actief zijn binnen de procesindustrie, zoals bij continue processen binnen de staal-, voedings- of papierindustrie. Het MES begeleidt hen tijdens het productieproces, verzamelt data over consumptie, productie en afval en registreert defecten.

Op basis van deze gegevens worden procesoptimalisaties voorgesteld, zoals meer frequente onderhoudsmeldingen om langdurige stilstand te voorkomen. Naast geautomatiseerde dataregistratie zorgt het ook voor toegankelijke datavisualisaties die inzichten in de productieprocessen opleveren.

De software is gestoeld op de ISA95-datastandaard maar kan ook op maat gemaakt worden van elke operator binnen de verschillende productielijnen, om zo de beste inzichten en aanbevelingen te geven.