Nieuwe diffusietoren maakt suikerproductie duurzamer

Tiense Suiker trekt resoluut de kaart van unieke, innovatieve, water- en energiebesparende technologieën. Met de bouw van de nieuwe state-of-the-art diffusietoren zal het jaarlijks 6.000 ton CO2 minder uitstoten en 150.000m³ water besparen.

Trefwoorden: #besparing, #CO2, #diffusie, #energie, #suiker, #water

Lees verder

Techniek

( Foto: Tiense Suiker )

ENGINEERINGNET.BE - Een diffusie- of extractietoren is een soort groot vat met warm water dat de suiker uit de suikerbieten haalt.

Diffusie of extractie is een cruciale stap in het productieproces van suiker. De bieten worden gewassen en in kleine reepjes gesneden.

Deze snijdsels worden naar de toren gepompt en ondergedompeld in warm water. Die zitten ongeveer 2 uur in de diffusietoren, op een temperatuur van 72°C. De suiker van de snijdsels komt in dit proces vrij en vermengt zich in het water.

Uit dit proces ontstaan twee producten: de pulp en het suikersap. De suikerloze pulp wordt later als veevoeder gebruikt.

Het suikersap gaat dan naar de zuivering, om al de onzuiverheden (zoals mineralen) te verwijderen, dan naar de verdamping om het water te extraheren en uiteindelijk naar de kristallisatie om suiker te bekomen.

De nieuwe diffusietoren heeft een hoogte van 38 meter, een diameter van 12 meter en kan tot wel 14.500 ton bieten per dag verwerken. Het unieke ontwerp van de toren leidt tot meer volume en een groter contactoppervlak met als gevolg een lager energieverbruik en lagere suikerverliezen.

Zo zal de Tiense Suikerraffinaderij met deze nieuwe technologie 25% minder energie verbruiken ten opzichte van de oude diffusietrommels en zo’n 6.000 ton CO2 minder per jaar uitstoten.

Naast energiebesparing wordt er ook winst geboekt op waterverbruik. Op jaarbasis zal er 150.000m³ minder water nodig zijn.

De bouw van de nieuwe installatie betekende een investering van 25 miljoen euro. 1 miljoen kwam van “Strategische Ecologiesteun” (STRES), van het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO).