Group Jansen heeft expert in gebouwenautomatisering overgenomen

Sinds vandaag maakt het West-Vlaamse Sumi Smart & Connected Buildings, onafhankelijk partner inzake gebouwenautomatisering voor grote gebouwenbeheerders en hun contractors, deel uit van geïntegreerde bouwgroep Group Jansen.

Trefwoorden: #automatisering, #gebouw, #overname

Lees verder

Nieuws

( Foto: Group Jansen )

ENGINEERINGNET.BE - Building Automation gaat over het automatiseren, het aansturen, het controleren en het optimaliseren van de aanwezige technieken in een gebouw zoals elektriciteit, verlichting, zonnewering, poorten, HVAC, toegangscontrole, beveiliging...

Stef Vande Meulebroucke, CEO Sumi: “Wij gaan we als één van de belangrijkste onafhankelijke co-integratoren in België nog een stap verder. Noem het gerust next level smart buildings.”

Binnen hun systemen worden alle data in een bovenliggend beveiligd platform georganiseerd en er wordt voor een vlot beheer van deze gegevens gezorgd en worden deze aan andere data gekoppeld zoals bijvoorbeeld beweging en/of bezetting van een ruimte.

Op die manier boekt een eigenaar of gebruiker van een gebouw een belangrijke vooruitgang op bijvoorbeeld energiebesparing en -opslag. Ook een efficiënter onderhoud, het technisch ontzorgen van niet-technisch personeel en de user en customer experience krijgen een stevige boost.

Nadia Jansen, CEO Group Jansen: “Vanuit eerdere samenwerkingen kennen we hun sterktes: doorgedreven expertise, efficiëntie, no-nonsense aanpak en out-of-the-box-denken. En dankzij deze nieuwe West-Vlaamse connectie verstevigen we onze positie geografisch nog meer.”