Hannover Messe 2024: klimaatneutrale oplossingen voor de industrie

Het concurrentievermogen vergroten, het klimaat beschermen, de welvaart stimuleren - dat zijn de belangrijkste taken waar de industrie vandaag voor staat. Innovatieve technologieën zijn cruciaal om dergelijke uitdagingen aan te gaan.

Trefwoorden: #Hannover Messe, #vakbeurs

Lees verder

Beursnieuws

( Foto: Hannover Messe )

ENGINEERINGNET.BE - Maar hoe kunnen bedrijven zo efficiënt mogelijk gebruik maken van automatisering, kunstmatige intelligentie, hernieuwbare energie en waterstof?

De Hannover Messe 2024 biedt de antwoorden van 22 tot en met 26 april. Europees Commissie voorzitter Ursula von der Leyen 
zal het woord nemen op de officiële openingsceremonie.

"Innovatieve technologieën zoals we die in april zullen zien, banen de weg naar een klimaatneutrale, hoogwaardige industrie", legt Dr. Jochen Köckler, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Deutsche Messe, uit. "Bedrijven hebben echter advies en begeleiding nodig over hoe ze verstandig gebruik kunnen maken van automatisering, artificiële intelligentie, hernieuwbare energie en waterstof. Bovendien beperken bureaucratie en een tekort aan geschoolde werknemers het groeipotentieel", voegt hij eraan toe.

De Hannover Messe 2024 biedt de antwoorden op deze uitdagingen onder het thema 'Energizing a Sustainable Industry'. Volgens Köckler "ligt het geheim in de interactie van technologieën en cross-industrie samenwerking, het omarmen van nieuwe technologie en een duidelijk politiek kader. We moeten ook de jongere generatie inspireren om te streven naar high-tech industriële banen."

Ecosystemen bouwen
De Hannover Messe is 's werelds enige platform dat nauwe netwerken tussen overheid, industrie en onderzoek stimuleert om het noodzakelijke transformatieproces vorm te geven. Op 's werelds toonaangevende beurs voor de industrie komen bedrijven uit de machinebouw, elektrotechniek, digitale industrie en de energiesector samen om oplossingen te presenteren voor een krachtige en duurzame industrie. Meer dan 4.000 bedrijven fungeren als een onderling verbonden industrieel ecosysteem en laten zien hoe klimaatneutraliteit kan worden bereikt door elektrificatie, digitalisering en automatisering.

Köckler legt uit: "Vooral het gebruik van artificiële intelligentie leidt tot meer efficiëntie en productkwaliteit in de industrie." Het combineren van industriële, politieke en sociale ecosystemen maakt oplossingen mogelijk voor grootschalige productie en energievoorziening van de toekomst. De Hannover Messe toont de wisselwerking tussen geautomatiseerde productieprocessen, gedigitaliseerde energievoorziening, de circulaire economie, Industrie 4.0, waterstoftechnologieën en meer.

Noorwegen partnerland
Het partnerland voor deze editie is Noorwegen. Jan Christian Vestre, Noors minister van Handel en Industrie: “De hoogopgeleide Noorse beroepsbevolking, geavanceerde industrie en energietechnologie, evenals een hoge mate van vertrouwen en stabiliteit, maakt ons een belangrijke partner in de groene verschuiving en een van 's werelds meest aantrekkelijke landen voor het bedrijfsleven. We zijn erg blij met deze kans om de Noorse manier van zakendoen en wat Noorwegen te bieden heeft onder de aandacht te brengen.”

Het thema ‘Noorwegen 2024: Pioneering the Green Industrial Transition’ benadrukt de ambities van Noorwegen voor de overgang naar een koolstofarme samenleving en de sleutelrol in het ontwikkelen van oplossingen binnen sectoren zoals hernieuwbare energie, koolstofneutrale productie en toepassing van groene en digitale oplossingen - allemaal nodig om de industrie te transformeren en net-nul te bereiken.

Praktische info
Waar? Hannover
Wanneer? 22 tot en met 26 april
Openingsuren? Telkens van 9 u. tot 18 u.
Tickets? 35 euro/ dag of 90 euro/event
Meer info? www.hannovermesse.de