Hannover Messe 2024 - op weg naar klimaatneutrale productie

Digitale transformatie, klimaatneutrale productie, artificial intelligence (AI), energiemanagement: het zijn in elkaar grijpende trends en ontwikkelingen waar vrijwel elk maakbedrijf de komende jaren in toenemende mate mee te maken krijgt.

Trefwoorden: #AI, #automatisering, #digitalisering, #elektrificatie, #Hannover Messe, #robotica

Lees verder

Nieuws

( Foto: Deutsche Messe )

ENGINEERINGNET.BE - Wie op de hoogte wil blijven van de laatste stand van zaken rondom deze en tal van andere actuele thema’s, kan niet om een bezoek aan de Hannover Messe 2024 (22-26 april) heen.

Mattias Dreher, Managing Director van Global Fairs (de officiële vertegenwoordiging van Deutsche Messe in de Benelux): “De Hannover Messe is het enige evenement waar bedrijven uit de werktuigbouwkunde en elektrotechniek, industriële IT en software en de energie-industrie gezamenlijk oplossingen presenteren voor een krachtige, duurzame industrie. De exposanten tonen hoe automatisering, digitalisering, elektrificatie, robotica en AI klimaatneutraliteit mogelijk kunnen maken.”

Ook de ontwikkelingen rondom waterstof en brandstofcellen gaan steeds sneller. Het opschalen van de waterstofproductie is op dit moment nog altijd een uitdaging, maar op de langere termijn vormt waterstof een belangrijke sleutel naar een toekomst met groene energie.

Groene waterstof krijgt steeds meer voet aan de grond nu overheden en bedrijven investeren in projecten om sectoren als productie en transport koolstofvrij te maken.

Op de Hannover Messe zijn ongeveer 500 bedrijven uit de waterstof- en brandstofcelindustrie aanwezig, waaronder meer dan 300 op de groepspresentatie Hydrogen + Fuel Cells Europe.

Het zijn allemaal voorbeelden die nauw aansluiten bij het overkoepelende thema van deze editie van de Hannover Messe: Energizing a sustainable Industry. Innovatieve technologieën en duurzame materialen banen de weg naar een klimaatneutrale industrie.

Dreher: “Over de hele lijn zien we sowieso al jaren dat de rol van IT binnen industriële processen steeds groter wordt. Op de beurs is daarom ook dit jaar weer veel aandacht voor thema’s als het Internet of Things (IoT), wireless en 5G-technologie, Cloud/Edge computing en infrastructuur, Engineering en office software, quantumtechnologieën, digitale platformen en logistics IT.”

Ook kunnen bezoekers van de Hannover Messe kennismaken met Manufacturing X: een open dataruimte voor de uitwisseling van componenten, expertise en technologieën, voor een optimaal efficiënte samenwerking tussen producenten, leveranciers, partners en klanten.

En verder is er vanzelfsprekend veel aandacht voor een belangrijk overkoepelend thema als cybersecurity, onder meer in de groepsstand Industrial Security Circus.

Hannover Messe - van 22 tot en met 26 april
Klik hier en registreer een gratis entreeticket.