Twee nieuwe partners stappen in het kapitaal van STÛV

Het bedrijf, gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hoogwaardige hout- en pelletkachels en inbouwhaarden, investeert de komende vijf jaar meer dan 10 miljoen euro in zijn productiecapaciteit en krijgt hiervoor steun van 2 nieuwe partners.

Trefwoorden: #bedrijf, #hernieuwbaar, #investering, #ontwerp, #productie

Lees verder

Nieuws

( Foto: STÛV )

ENGINEERINGNET.BE - STÛV zag zijn productie in 2022 toenemen met 20%. Vorig jaar werd deze trend bevestigd.

De explosie van de energieprijzen, de dreigende brandstoftekorten als gevolg van Europa's energieafhankelijkheid en de impact van fossiele brandstoffen op de opwarming van de aarde, doen consumenten steeds vaker kiezen voor lokale hernieuwbare energiebronnen.

Dankzij samenwerkingsverbanden met Waalse universiteiten en onderzoekscentra is het bedrijf vandaag ​ één van de wereldwijde leiders op het gebied van verbrandings- en emissiereductietechnologieën. ​

In de drie operationele entiteiten van de STÛV Groep zijn er samen 150 werknemers, waarvan een dertigtal in de Canadese fabriek. ​​Het bedrijf exporteert 80% van zijn productie.

De bedrijfsgroei moet hand in hand gaan met een toename van de productiecapaciteit en van het personeelsbestand. Het bedrijf zal daarom de komende 5 jaar meer dan 10 miljoen euro investeren.

Die investeringen omvatten o.a. de modernisering van de productiemiddelen en de uitbreiding van de vestigingen in Thuin en Bois-de-Villers. Daarnaast wordt ook de Canadese vestiging uitgebreid.

Dankzij dit investeringsplan kan STÛV zijn geconsolideerde omzet verdubbelen. Daarom stappen Wallonie Entreprendre en BNP Paribas Fortis Private Equity in het kapitaal van STÛV.

Ook met de nieuwe aandeelhouders blijft de controle van STÛV in handen van de familiale groep van de oprichter. Samen behouden Gérard Pitance, Jean-François Sidler en Michaël Debehogne 80% van het kapitaal.