Hannover Messe 2024 is onmisbaar event voor ambitieuze maakbedrijven

Elk jaar reizen tal van vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en kennisinstellingen af naar Hannover Messe (22-26 april) om waardevolle netwerkcontacten op te doen en om op de hoogte te blijven van de laatste technologische trends en ontwikkelingen.

Trefwoorden: #Hannover Messe, #maakindustrie, #netwerken, #technologie, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Hannover Messe )

ENGINEERINGNET.BE - De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, maar veel bedrijven hebben nog begeleiding nodig bij het succesvol toepassen van alle beschikbare concepten voor automatisering, AI en energiemanagement.

Mattias Dreher, Managing Director van Global Fairs (de officiële vertegenwoordiging van Deutsche Messe in de Benelux): “Gezien het enorme aanbod aan slimme hulpmiddelen weet het gemiddelde KMO-bedrijf niet altijd goed waar te beginnen. Precies daarom valt een bezoek aan de Hannover Messe aan te raden. Je maakt in sneltreinvaart kennis met alle relevante technologieën en hun concrete toepassingen.”

Een andere uitdaging voor veel maakbedrijven is het tekort aan geschoold personeel. Automatisering en digitalisering zullen de komende jaren wel zorgen voor toenemende optimalisatie en efficiëntie, waardoor men op termijn verder kan met minder mensen.

Momenteel is de 'war on talent' echter nog altijd volop gaande. Tijdens deze vakbeurs is er voor maakbedrijven volop gelegenheid om in contact te komen met technisch talent.

Dreher: “Dit jaar vindt tijdens de beurs, onder de nieuwe naam FEMWORX, een tweedaags carrièrecongres plaats dat zich specifiek richt op vrouwelijk leiderschap in de STEM sector.”

Met ongeveer 3.500 exposanten en ruim 125.000 bezoekers is de Hannover Messe (22 - 26 april) met afstand de grootste beurs voor industriële technologie ter wereld. Overweeg je een bezoek? Registreer vandaag nog een gratis entreeticket.