Aucxis implementeerde NFC-technologie bij Skylux

Skylux, een speler in de markt van daglichtsystemen, heeft met succes NFC-technologie geïmplementeerd om de efficiëntie in hun bedrijfsprocessen te bevorderen, nauwkeurige opvolging van producten te garanderen en digitale dienstverlening te verbeteren.

Trefwoorden: #Aucxis, #NFC, #RFID, #technologie

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Aucxis )

ENGINEERINGNET.BE - Vandaag speelt technologie een essentiële rol bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Skylux realiseerde zich het potentieel van Near Field Communication (NFC) technologie en selecteerde Aucxis als partner om de technologie te implementeren.

Aucxis selecteerde de geschikte NFC-tags voor de verschillende producten na uitgebreide tests, waardoor een betrouwbare productidentificatie mogelijk werd.

Elke voorgeprogrammeerde NFC-tag bevat een unieke code die wordt gelinkt aan alle productiegegevens: traceerbaarheidscode, gebruikte materialen (welke, door wie, wanneer, …). Al deze gegevens zijn toegankelijk zijn via een website.

Klanten kunnen via hun smartphone NFC-tag scannen en de unieke code doorgeven aan Skylux die direct toegang krijgt tot alle data.

Het bedrijf plant verdere optimalisaties, zoals het tonen van gebruiks- en montage-instructies en de mogelijkheid om accessoires te bestellen, allemaal via een tik op de smartphone!

De invoering van NFC-technologie heeft geleid tot snellere identificatie van producten en biedt een transparant inzicht in de levenscyclus ervan, wat mogelijkheden biedt voor duurzaam recyclen en hergebruiken.

Bovendien draagt de digitalisering van documenten bij aan het verminderen van papierverbruik en afval, terwijl het de overgang naar meer duurzame bedrijfspraktijken ondersteunt.

Tom Mulie, Sales Lead Plaatsers: "Dankzij NFC-technologie hebben we bij Skylux niet alleen de identificatie van daglichtsystemen geoptimaliseerd, maar ook de weg vrijgemaakt voor een naadloze klantenservice.”

Wat is NFC?
NFC (Near Field Communication) is een specifieke versie van passieve HF RFID die vooral ingezet wordt voor contactloze consumententransacties.

NFC werkt op basis van radiosignalen op een zeer korte afstand, vb. wanneer iemand betaalt door een bankkaart of smartphone binnen enkele centimeters van een lezer te brengen.

Een andere sterkte van NFC is de mogelijkheid om mensen via hun smartphone naar extra informatie te leiden.

Lees de casestudy voor meer details over dit project.

Voor meer informatie:
Aucxis RFID Solutions
Zavelstraat 40 - 9190 Stekene
Tel. +32 (0)3 790 17 17
info@aucxis.com - www.rfid.aucxis.com