Cédric Pierrard aangesteld als nieuwe CEO van Haulogy

Haulogy is een ontwikkelaar van software voor distributienetbeheerders en energieleveranciers en de nieuwe CEO moet de ambitie van het bedrijf, om een grote software-speler in het energielandschap te worden, waarmaken.

Trefwoorden: #CEO, #digitalisering, #energie, #software, #transitie

Lees verder

HR

( Foto: Haulogy )

ENGINEERINGNET.BE Pierrard, bekend als de oprichter van Efficy en met een veelzijdige carrière in software- en IT-bedrijven, trad vorige maand aan als de nieuwe CEO van Haulogy.

Huidig CEO Charles Delhaye heeft de CEO-fakkel doorgegeven en wordt op zijn beurt commercieel directeur, waarbij hij zijn expertise voor hun klanten zal aanwenden.

In zijn nieuwe rol staat Pierrard voor drie belangrijke uitdagingen: sneller projecten opleveren aan klanten, nieuwe en innovatieve technologieën introduceren, en de klanttevredenheid verhogen.

Pierrard: "We hebben momenteel vestigingen in België en Frankrijk, maar we zijn van plan uit te breiden naar andere Europese markten. Haulogy is als het ware een sleeping beauty en ik wil haar wakker schudden en klaarstomen voor de toekomst."

Het primaire doel blijft het ondersteunen van DSO's en energieleveranciers in de energiesector door middel van digitalisering. Dit zal uiteindelijk resulteren in het verlagen van de energiekosten en het bevorderen van groenere energie.

Dankzij innovatieve software kunnen energieproducenten en leveranciers de congestie in elektriciteitsnetten beter voorspellen, wat resulteert in lagere kosten voor producenten en klanten.

Ook wordt het gebruik van groene energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie, aantrekkelijker gemaakt.