Voorstelling nieuwe voorzitter Flanders Make

Geert Van Poelvoorde is de nieuwe voorzitter van Flanders Make, waar hij het roer overneemt van Urbain Vandeurzen, die als voorzitter het strategisch onderzoekscentrum in 10 jaar tijd een sterk innovatie ecosysteem voor de industrie realiseerde.

Trefwoorden: #Flanders Make, #onderzoekscentrum, #staalindustrie, #voorzitter

Lees verder

HR

( Foto: Flanders Make )

ENGINEERINGNET.BE - Van Poelvoorde heeft een indrukwekkende professionele achtergrond in de staalindustrie.

Hij studeerde cum laude af als burgerlijk ingenieur elektronica aan de Universiteit van Gent in 1988, waarna hij zijn carrière startte als projectingenieur in de procesautomatisering in de warmwalserij van Sidmar Gent (1989). Hier klom hij op tot hoofd van de procesautomatisering en microprocessing.

In 2005 terug kwam hij terecht bij ArcelorMittal in Gent. Hij startte er als COO, werd daarna CEO en groeide 2 jaar later door naar de rol van Vice President en CEO van de ArcelorMittal divisie Vlakke producten. Sinds 2021 is hij Executive Vice President en CEO van ArcelorMittal Europe.

Daarnaast begeleidt Van Poelvoorde de staalindustrie ook op weg naar een koolstofvrije en duurzame toekomst, als vicevoorzitter en voorheen ook als voorzitter van Eurofer, de Europese staalfederatie.

Verder heeft hij meerdere bestuursfuncties vervuld, onder meer in Spanje, Italië, Frankrijk, Turkije, Texas, Duitsland en België en bouwde hij ook ervaring op met de integratie van universitaire onderzoekscapaciteiten in de industrie.