Inzet generatieve AI verviervoudigd sinds 2023

Uit het nieuwste rapport van het Capgemini Research Institute blijkt dat de adoptiecurve van generatieve AI aanzienlijk is gestegen, met bijna een kwart van de bedrijven dat nu gen AI integreert, waar dat nog 6% was in 2023.

Trefwoorden: #AI, #bedrijven, #Capgemini, #generatieve AI

Lees verder

Nieuws

( Foto: nexusplexus - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Organisaties omarmen generatieve AI in sneltempo, daarin aangemoedigd door een toename in investeringen en een rotsvast geloof in de waarde van deze transformerende technologie.

Het heeft zich verspreid over alle sectoren en verschillende functies binnen organisaties, wat leidt tot een verschuiving in bedrijfsvoering en bedrijfsmodellen.

De early adopters plukken nu al de vruchten, variërend van een verbeterde operationele efficiëntie en klantervaring tot een verhoogde verkoop.

Bijna driekwart van de organisaties (74%) is het ermee eens dat generatieve AI hen helpt bij het stimuleren van omzet en innovatie.

Naarmate de AI-technologie vordert, zal deze overgaan van de rol van ondersteunend hulpmiddel naar die van onafhankelijke agent met een verhoogde uitvoeringscapaciteit, waardoor organisaties hun manier van zakendoen kunnen herzien en meer waarde kunnen halen uit hun AI-investeringen.

De versnelling van generatieve AI in de afgelopen 12 maanden blijft niet beperkt tot het bedrijfsniveau, aangezien recente technologische ontwikkelingen publieke tools toegankelijker hebben gemaakt voor niet-experts.

Klik hier om het volledige rapport te lezen.