Solar Team start als tweede aan meest extreme zonnewagenwedstrijd

Het Innoptus Solar Team kon de tweede beste tijd neerzetten in de kwalificatieronde voor de Sasol Solar Challenge. De studenten van de KU Leuven eindigden met hun zonnewagen, de Infinite, voor hun concurrenten uit Twente, maar achter de rivalen uit Delft.

Trefwoorden: #race, #solar challenge, #solar team, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Innoptus Solar Team )

ENGINEERINGNET.BE - De afgelopen dagen ondergingen de zonnewagens een technische keuring om er zeker van te zijn dat deze klaar zijn voor de wedstrijd.

De zonnewagens zullen vanaf vrijdag acht dagen lang Zuid-Afrika doorkruisen. Dit doen ze tussen het verkeer, op de openbare weg.

Om de veiligheid te garanderen werden de zonnewagens aan verschillende testen onderworpen zoals remtesten, stabiliteitstesten, controles aan de structuur van de wagen, de batterij …

De Infinite doorstond deze testen vlot en is goedgekeurd om deel te nemen aan de wedstrijd. Daarna reden de ingenieursstudenten hun kwalificatieronde op 'Red Star Raceway', een racecircuit in de buurt van Johannesburg.

Ze konden er de tweede beste tijd neerzetten en mogen hierdoor vrijdag als tweede starten aan de wedstrijd. De Belgen eindigden enkele seconden voor het studententeam uit Twente. Het team van de TU Delft zette een zeer sterke prestatie neer en mag vrijdag als eerste starten.

De studenten van de KU Leuven zullen er alles aan doen om doorheen de wedstrijd een plaats op te schuiven en de beker mee naar huis te nemen.

De Sasol Solar Challenge gaat door van 13 tot 20 september in Zuid-Afrika en wordt beschouwd als de meest extreme zonnewagenwedstrijd.