• 18/06/2013

Dassault Systèmes plant overname Apriso

Dassault Systèmes wil Apriso gaan overnemen om zijn platform te verrijken met veel meer mogelijkheden voor het managen van alle productiefaciliteiten.

Trefwoorden: #3DEXPERIENCE, #Apriso, #Dassault Systèmes, #overname, #productiefaciliteiten, #productieprocessen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Dassault Systèmes )

ENGINEERINGNET -- Met Apriso gaat Dassault Systèmes het 3DExperience-bereik in diverse sectoren vergroten. Zoals de markt voor consumentenproducten, in de verpakkingsindustrie, de high-tech sector, life sciences, transport en mobiliteit, militaire toepassingen en lucht- en ruimtevaart, alsook de machine- en apparatenbouw.

De oplossingen van Apriso worden door veel bekende producenten toegepast, waaronder Alstom, British American Tobacco, Bombardier, Cummins, General Motors, Hitachi, Japan Tobacco, L'Occitane, Lockheed Martin, L'Oreal, Philip Morris International, Saint-Gobain, Textron Systems, Trixell, Valeo, en Volvo CE.

Deze oplossingen synchroniseren wereldwijde productienetwerken om realtime inzicht en controle te krijgen over de eigen productieprocessen en die van toeleveranciers. Dit gebeurt op basis van uniforme operationele standaarden die wereldwijd holistisch te beheren zijn.

Tegelijkertijd wordt via een continu verbeteringsproces steeds beter aan de lokale markt- en klantenbehoeften voldaan.

Apriso zal worden geïntegreerd in het DELMIA-portfolio van Dassault Systèmes en de virtual reality functionaliteit van het 3DExperience-platform. Dit verzekert klanten van digitale continuïteit en een volledig inzicht in al hun bedrijfsprocessen, van idee tot ontwerp, productie en de beschikbaarheid voor alle klanten in de wereld.

"Deze acquisitie zal de beide oplossingen samenbrengen om onze klanten een nieuwe business experience te bieden", zegt Bernard Charlès, President en CEO van Dassault Systèmes. "De vraag is niet langer 'wat is het volgende innovatieve idee' maar 'kan je dat idee snel, efficiënt en prijsbewust produceren? Kan je uitblinken in het snel reageren op globale trends met flexibele lokale productiefaciliteiten?'"

Beiden hebben een definitieve overeenkomst getekend, op basis waarvan Dassault Systèmes via een kastransactie Apriso wil overnemen. Met de overname zou voor zo'n 1,53 miljoen euro gemoeid zijn.

Het afronden hiervan is onderhevig aan normale overnamevoorwaarden, waaronder goedkeuring op basis van de wet- en regelgeving. Deze transactie wordt naar verwachting in juli 2013 afgerond.


(GL)