Vanaf 2017 meldingsplicht voor farmaceutische productiebedrijven

De farmaproducenten staan onder druk: tegen 2017 dienen verpakkingen van voorschriftplichtige geneesmiddelen van een lotnummer alsook een veiligheidskenmerk te zijn voorzien, eist Europa.

Trefwoorden: #basf, #Powtech, #TechnoPharm, #vakbeurs, #vakbeurzen, #verpakking

Lees verder

Techniek

( Foto: TechnoPharm )

ENGINEERINGNET – Zoals met de tracking & tracing-verplichting in de voedingsindustrie enkele jaren geleden het geval was, valt nu ook in de farmaceutische industrie een investeringsgolf in productie- en verpakkingsinfrastructuur te verwachten.

Vanaf 2017 zal namelijk een sterilisatieverplichting en een meldingsplicht gelden (Directive 2011/62/EU).

Dat betekent dat alle verpakkingen van voorschriftplichtige geneesmiddelen zowel van een duidelijk lotnummer als van een veiligheidskenmerk ('anti-tampering device') moeten voorzien zijn.

Vakspecialisten die hier meer informatie over wensen, kunnen hun licht opsteken bij TechnoPharm 2014 in Nürnberg, een kleinere maar hooggespecialiseerde vakbeurs over apparatuur voor farmaceutische productiebedrijven, goed voor zowat 250 internationale aanbieders.

Dit event van inrichter NürnbergMesse vindt van 30 september tot en met 2 oktober 2014 plaats, en loopt samen met Powtech, een beurs over procestechniek, analyse en behandeling van poeders en bulk.

Er is ook een begeleidend vakprogramma met onder andere een reeks voordrachten van het Deutsche Verpackungsinstitut (Duits instituut voor verpakkingen) evenals een referaat over orodispersibele geneesmiddelen, en een verslag over het gebruik van Hot-Melt Extrusion van BASF SE.