Deelnemers Startupbootcamp Smart City & Living ‘15 bekend gemaakt

Uit meer dan 300 startups werden 11 teams uitverkoren om met intensieve begeleiding hun bedrijf verder te ontwikkelen.

Trefwoorden: #duurzame energie, #innovatie, #mobiele energie, #Startup, #Startupbootcamp, #Startupbootcamp Smart City & Living

Lees verder

Nieuws

( Foto: Startupbootcamp )

ENGINEERINGNET.NL - Zij zullen onder andere met hulp van mentoren in drie maanden tijd bereiken waar je normaal achttien maanden voor nodig hebt.

Tijdens Demo Day, die zal plaatsvinden in de eerste week van juli, presenteren zij aan een zaal vol investeerders hun innovatieve startups.

De uitverkoren startups houden zich op verschillende manieren bezig met het slimmer maken van steden, huizen en onze leef- en werkomgeving.

Van duurzame en mobiele energie, tot verplaatsbare woningen, educatieve oplossingen en the Internet of Things.

Veel buitenlandse startups hebben zich aangemeld voor dit programma, dat wordt geleid door de Startupbootcamp accelerator in Amsterdam.

Niet toevallig, want Amsterdam timmert hard aan de weg op het gebied van duurzame economische groei. En juist startups en hun innovaties spelen een grote rol in het slimmer maken van de stad.

Neelie Kroes, Special Envoy van StartupDelta, vindt het een goed teken dat zoveel buitenlandse bedrijven deelnemen aan Startupbootcamp Smart City & Living.

Amsterdam Smart City (ASC) is partner van Startupbootcamp.


De 11 geselecteerde startups:

  1. Carnomise (Frankrijk): autoverhuurservice waarmee autobezitters parkeergeld besparen en geld kunnen verdienen als ze zelf op reis zijn, en waarmee toeristen substantieel voordeliger een auto kunnen huren tijdens hun reis.
  2. Civocracy (Duitsland): een online netwerk dat burgers met elkaar verbindt zodat ze samen kunnen discussiëren over politieke en sociale thema’s.
  3. Flattire (Nederland): een platform voor fietsers en fietsreparateurs waarmee binnen 15 minuten hulp geregeld kan worden als fietsers pech onderweg krijgen.
  4. ComfyLight (Zwitserland): een IoT-oplossing waarbij verlichting en beveiliging in huizen wordt gecombineerd.
  5. Stucomm (Nederland): een service provider die de communicatie tussen onderwijsinstellingen en studenten effectiever en efficiënter maakt.
  6. Tespack (Finland): Tespack levert de volgende generatie wearable technologie in Tech Fashion waarbij het de belangrijkste problemen met betrekking tot technologie oplost, namelijk het leveren van mobiele energie.
  7. Sustainer Homes (Nederland): productie en ontwerp van mobiele huizen die volledig off-grid zijn (dus zonder aansluiting op gas, water of lichtnet).
  8. Multisense (Israël): een uniek platform voor gebruikersidentificatie en veiligheidsdoeleinden in een slimme stadsomgeving.
  9. Wiffinity (Spanje): een POP SaaS-platform dat het mogelijk maakt voor consumentenmerken om op de locatie te connecten met gebruikers van hun producten door middel van relevante merkbeleving.
  10. OOSM (Slovenië): een kostenefficiënt digitaal reclame- en campagnemanagementsysteem voor retailers, luchthavens, restaurants, tankstations, warenhuizen, ...
  11. Trakkies (Nederland): Trakkies is onderdeel van ESA-incubator heeft een IoT-oplossing die een naadloze verbinding legt tussen mensen, locaties en objecten.