Technisch dienstverlener Imtech is failliet verklaard

De onderdelen Marine en Nordic worden buiten de groep geplaatst met het oog op een gehele of gedeeltelijke verkoop van die divisies, om zo 7.300 banen te behouden.

Trefwoorden: #failliet, #faillissement, #Imtech, #installatiebedrijf, #Investeringsmaatschappij Pon Holdings, #Marine, #Nordic, #ontslagen, #overname, #Parcom Capital, #Vereniging van Effectenbezitters

Lees verder

Nieuws

( Foto: Imtech )

ENGINEERINGNET - Bij Imtech werkten tot nu toe bijna 22.000 mensen. De twee onderdelen Marine en Nordic zijn gelijk na het faillissement verkocht. Daardoor moeten 7.300 banen behouden blijven, waarvan ongeveer 1.300 in Nederland.

Imtech Nordic zal voorlopig onderdeel blijven van een nieuw opgerichte besloten vennootschap. Dit onderdeel beslaat 20% van de omzet, na Duitsland het grootste onderdeel van het concern.

Investeringsmaatschappij Pon Holdings en Parcom Capital hebben een akkoord bereikt over het in zijn geheel overnemen van Imtech Marine. Op dit moment worden de details rondom de overname verder uitgewerkt.

Door de verkoop is er weer werkkapitaal beschikbaar voor de twee divisies, zodat die kunnen blijven draaien.

De curatoren, Paul Peters en Jeroen Princen, proberen ook de onderdelen Traffic & Infra, Imtech Spanje, Imtech België en Imtech UK / Ierland te verkopen. Ook voor Nederlandse onderdelen van Imtech zou inmiddels veel interesse zijn getoond.

Binnen het installatiebedrijf Imtech zijn tachtig arbeidsplaatsen verloren gaan. Het betreft hier werkmaatschappijen die deel uitmaakten van de holding, maar niet failliet zijn.

Het faillissement van Imtech volgt op het dinsdag aangekondigde uitstel van betaling, vaak een voorbode van een faillissement.

Die stap volgde op de faillissementsaanvraag van Imtech Duitsland, vorige week donderdag. Circa 960 projecten worden getroffen door dit faillissement, maar de werknemers bij die projecten blijven voorlopig doorgaan.

Het noodlijdende bedrijf slaagde er de afgelopen weken niet in om aanvullende afspraken te maken met zijn financiers. Het bedrijf had minimaal een lening van 75 miljoen euro nodig.

Het is het doel om zo veel mogelijk van de onderneming te behouden, en de daarbij behorende banen. Financiers van Imtech hebben het het recht op alle opbrengsten van de verkoop van Marine en Nordic en eventuele andere onderdelen.

De aandeelhouders en Imtech zullen geen baat hebben bij deze verkopen. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) gaat misschien een schadeclaim namens beleggers indienen.

Er was 1,1 miljard euro bijgestort, voordat het concern opeens failliet ging.