OVAM Ecodesign Awards 2015 voor studenten uitgereikt

Met de Ecodesign Awards wil de OVAM studenten die in hun eindwerk of jaarwerk oog hebben voor duurzaamheid, een hart onder de riem steken.

Trefwoorden: #duurzaamheid, #ecodesign, #OVAM, #OVAM Ecodesign Awards

Lees verder

Opleiding

( Foto: OVAM Ecodesign.link )

ENGINEERINGNET.BE - Door de uitreiking van deze awards wil OVAM jonge ontwerpers inspireren om ook later in hun professionele loopbaan, aandacht te hebben voor duurzame productinnovatie.

De eerste prijs 'Eindwerk' was voor het project 'UrbanLeafs' van Eva Florizoone (Universiteit Antwerpen, opleiding Productontwikkeling). De tweede prijs was ook al voor een student aan de UAntwerpen, nl. Sebastian Bossuyt met zijn project 'CryoCycle'.

Pieter Peulen en Anthony Michiels van Thomas More Mechelen kregen nog een eervolle vermelding voor respectievelijk het project 'Flexit' en het project 'Panna'.

Naast prijzen voor 'Eindwerken' werden ook 'Jaarwerken' beloond. In deze categorie was de winnaar Lisa Vromman van Howest met het project 'The greener yoghurt packaging'.

De tweede prijs was hier voor Paulien Callewaert, Kristof De hulsters, Jonas Beirnaert, Maarten Werbrouck en Adriaen D'hoedt (ook al) van Howest voor hun project 'HIX'. Senna Graulus en Jo Segers van de LUCA School of Arts Campus C-mine kregen nog een eervolle vermelding voor hun project 'Bloo'.

De publieksprijs ging dan weer naar Zoë Vanderstraeten van Thomas More Mechelen voor het project 'VIE'.


Over UrbanLeafs:
Met dit project werd een oplossing gezocht voor het dalende aantal bijen. Er wordt ingespeeld op de twee elementaire overlevingsfactoren van de bij, namelijk voedselvoorziening en nestgelegenheid.

Het natuurdak bootst de natuurlijke habitat voor bijen in een stedelijke omgeving na. Het bestaat uit drie productcomponenten: de daktuintegel, het nestblok voor grondnestelende bijen en het nestblok voor bovengrondnestelende bijen.


Over The greener yoghurt packaging
Met dit project wordt het probleem rond verspilling van yoghurt aangepakt. Het gaat hier om een redesign van een yoghurtbrikverpakking, het yoghurtpak draait open en dicht door de plooien in de verpakking. Hierdoor is er geen extra sluitingsonderdeel nodig.