• 23/11/2015

RS Components introduceert Robox 3D-printer voor Rapid prototyping

De gebruiksvriendelijke en veelzijdige Robox 3D-printer wordt geleverd met een verwisselbare printkop voor een optimale microproductie.

Trefwoorden: #3D-printer, #Rapid prototyping, #Robox, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, lanceert de Robox, de eerste 3D-printer van het Engelse bedrijf CEL, dat al jaren gereedschap ontwikkelt en produceert.

Dat zie je terug in de goed ontworpen, hoogwaardige behuizing, de printkwaliteit  en de eenvoud van het gebruik, tegen een aantrekkelijke prijs! De Robox is geschikt voor een groot aantal gebruikers, van elektronica-/industriële technici en productontwikkelaars die betrokken zijn bij het creëren van ontwerpen met behulp van Rapid prototyping, tot studenten.

De grootste onderscheidende factor van de Robox is het gepatenteerde dual-nozzle systeem, waarmee de gebruiker sneller (max. 300%) objecten kan printen met een hoge resolutie.

Een printkop bevat een 0,3mm en een 0,8mm extrusie diameter nozzle. Hierdoor kan de Robox zeer hoog gedetailleerde oppervaktes printen, waarbij de binnenkant van een model met de grote nozzle zeer snel opgevuld wordt.

Het resultaat is een afwerking van zeer hoge kwaliteit in een veel kortere printtijd. Andere hoogwaardige 3D-printspecificaties zijn o.a. een bouwvolume van 210 x 150 x 100 mm en een maximale laagresolutie van 20 micron.

Door het gepatenteerde HeadLock Systeem is de printkop van de Robox snel en eenvoudig te verwisselen, zodat de gebruiker altijd met de juiste kop werkt voor de desbetreffende functie.

Dankzij de verwisselbare printkop is de Robox in plaats van slechts een 3D-printer, een toekomstbestendig en multifunctioneel platform voor microproductie.

Het bedrijf heeft een uitgebreide “routekaart” met hardware- en software-upgrades voor nieuwe functies en mogelijkheden, zoals de binnenkort te lanceren dual-material kop en een snijmes/freeskop die de Robox de mogelijkheid geven om papier, karton en vinyl te snijden in iedere gewenste vorm.

Dankzij deze aanpassingsvermogen is de Robox uit te bouwen tot een volledig microproductie- en prototypingsysteem.

De Robox 3D-printer is compatibel met Windows, Apple en Linux-besturingssystemen en wordt geleverd met Robox AutoMaker-software, die 3D-ontwerpen vertaalt in een voor de printer geschikte taal door het 3D-model in lagen te “snijden” en de informatie vervolgens door te zenden naar de Robox, zodat deze klaar is voor productie.

De machine is compatibel met een brede reeks aan materialen, waaronder PLA, ABS, HIPS, nylon, PETG en PVA, en de functie “Automatic bed leveling” zorgt ervoor dat de print iedere keer aan de plaat hecht zonder interventie van de gebruiker.

Bovendien bespaart het Automatic Material Recognition-systeem tijd en moeite bij de verwerking van de materiaalinformatie en dankzij de vooraf geladen printprofielen op iedere spoel kan de gebruiker snel aan het werk.

De printer wordt geleverd in een behuizing die uitdrogen voorkomt en snel, veilig en eenvoudig te gebruiken is.

De Robox 3D-printer is de laatste uitbreiding van het groeiende assortiment Rapid-prototyping-machines van RS, waaronder andere scherp geprijsde 3D-printers van 3D Systems, MakerBot, Ultimaker, BEEVERYCREATIVE en RepRapPro, evenals de RS IdeaWerk en IdeaWerk Pro 3D-printers.

De Robox 3D-printer is nu verkrijgbaar bij RS Components. De kit bestaat uit één spoel met filament, geïntegreerd 4GB geheugen, USB-stick, USB-kabel, AC-plug, toolset en alcoholdoekjes.

De printer wordt tevens geleverd met een instructiehandboek en standaard 2 jaar garantie.


Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van EngineeringnetBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.