Belgische zonnewagen breekt wereldrecord met 127 km

Het Agoria Solar Team slaagde erin om het record 'meeste aantal kilometers gereden met een zonnewagen in 12 uur tijd' op hun naam te zetten. Ze legden 1.051 kilometer af en verbraken dus het vorige record van 924 kilometer van het Nederlandse Solar Team.

Trefwoorden: #KU Leuven, #record, #solar team, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria Solar Team )

ENGINEERINGNET.BE - Het team reed op een afgesloten testbaan van Ford Lommel en na 12 uur rijden hebben ze 1051 kilometer afgelegd met de zonnewagen, dit enkel gebruikmakend van zonne-energie.

Het is de eerste keer dat het Belgische Solar Team deze recordpoging onderneemt. Het vorige record, dat op naam stond van het Nederlandse Solar Team uit Delft, werd verbeterd met 127 kilometer.

Het team heeft in het afgelopen jaar gewerkt aan het verbeteren van de nieuwste zonnewagen. Naast de innovaties die zijn toegevoegd, is er ook verder ingezet op de betrouwbaarheid van de wagen. Beide inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen waardoor de wagen, op een platte band na, geen technische problemen heeft ondervonden.

De zonnewagen is volledig klaar voor haar nieuwe internationale raceuitdaging: de Sasol Solar Challenge van 9 tot 16 september in Zuid-Afrika.