VIL lanceert het kwaliteitslabel Gateway²Britain

Dit kwaliteitslabel voor logistieke dienstverleners moet KMO’s maximaal ondersteunen bij de import- en exportprocessen met het Verenigd Koninkrijk. De eerste vier logistieke dienstverleners hebben hun Gateway²Britain-certificaat reeds ontvangen.

Trefwoorden: #Brexit, #dienstverlener, #logistiek, #project, #VIL

Lees verder

Nieuws

( Foto: VIL )

ENGINEERINGNET.BE - In het eerste kwartaal van 2021 leden Vlaamse bedrijven 6% omzetverlies op het VK en stegen de kosten met 5%.

Het logistieke proces is sinds de Brexit veel complexer geworden. Allerlei documenten, gegevens en certificaten zijn vereist voor de grenscontroles, wat leidt tot hogere administratieve en logistieke kosten (douaneformaliteiten, invoerheffingen, bijkomende regelgevende verplichtingen).

Vooral KMO’s zijn hier de dupe van geworden. Deze bedrijven hebben weinig kennis over de veranderende regelgeving en onvoldoende personeel om de extra administratieve rompslomp erbij te nemen. Ook vinden zij moeilijk transporteurs die hun kleine volumes of irreguliere zendingen naar het VK mee willen nemen.

Een van de pijlers van het project Gateway²Britain, dat financieel ondersteund wordt door de Europese Unie, is daarom het opzetten van fysieke servicepunten om de KMO’s te ontzorgen.

Logistieke dienstverleners die het kwaliteitslabel ontvangen hebben de nodige expertise en ervaring met de import- en exportprocessen met het VK, bieden transparante prijsoffertes en staan garant om het hele proces efficiënt te laten verlopen. Het kwaliteitslabel creëert een win- win situatie voor KMO-bedrijven en voor de dienstverleners.

Vier logistieke dienstverleners hebben op 4 december de allereerste Gateway²Britain-certificaten ontvangen: Corneel Geerts, Deny Logistics, Mainfreight en Ziegler.

Meer informatie op www.gateway2britain.be