Vlaanderen kende vorig jaar 3de hoogste investeringscijfer

Tijdens het World Economic Forum maakt Flanders Investment & Trade (FIT) naar jaarlijkse gewoonte de investeringscijfers van 2023 bekend: 265 nieuwe investeringsprojecten in Vlaanderen voor een investeringsbedrag van 4,92 miljard euro en 4.596 jobs.

Trefwoorden: #economie, #Flanders Investment & Trade, #investering

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flanders Investment & Trade )

ENGINEERINGNET.BE - Het internationale economisch klimaat is momenteel erg uitdagend.

Toch houden de buitenlandse investeringen in Vlaanderen stand, dankzij de kracht van ons ecosysteem, kwaliteitsvolle arbeidskrachten, innovatieve bedrijven en centrale ligging.

Enkele feiten in een notendop:

 • Het aangekondigde investeringsbedrag is 4.919,94 miljoen euro, het derde hoogste investeringscijfer ooit.
   
 • Ook het aantal investeringen blijft met 265 projecten bij de hoogste 3 in de laatste jaren.
   
 • De tewerkstelling uit directe buitenlandse investeringen leverde in 2023 4.596 jobs op, wat over de jaren heen een gemiddeld resultaat is.
   
 • Het type investeringen bevindt zich voornamelijk in de farma, chemie, cleantech en productie van glas.

  Bijvoorbeeld het Duitse Aurubis, een wereldmarktleider in de productie en recyclage van koper, dat twee recente investeringen in Vlaanderen deed.

  Ook het Amerikaanse Plug Power, dat op de Flanders International Business Awards de prijs voor “Investor of the Year” won, investeert met hun groenewaterstoffabriek in de uitbouw van een basisinfrastructuur voor onze groene energiebevoorrading van morgen. Deze investering past volledig in het kader van een duurzaam Vlaanderen.

  Een laatste voorbeeld is de recente investering van het Franse Fairbrics dat Vlaanderen meestuwt naar een circulaire koolstofindustrie.