ENGIE Electrabel bestrijdt uitsterven bijen door plaatsen van bijenkorven

Op het dak van de ENGIE Tower hebben 60.000 bijen zich gevestigd in drie korven die deel uitmaken van het programma voor de bescherming van de natuur en de biodiversiteit van de Groep ENGIE.

Trefwoorden: #bijen, #bijenkorven, #bijensterfte, #biodiversiteit, #ENGIE Electrabel, #ENGIE Tower

Lees verder

Nieuws

( Foto: ENGIE Electrabel )

ENGINEERINGNET.BE - Op dit moment is er grote bijensterfte. Als het lot van de bijen niet ernstig wordt genomen, zouden ze op de lijst met bedreigde diersoorten terecht kunnen komen.

In België is 42% van de bijenpopulatie verdwenen. Een verontrustend fenomeen dat een impact zou kunnen hebben op onze voeding. Zonder bijen geen fruit, geen groenten, geen granen...

Volgens onderzoekers van Harvard zou het verdwijnen van de bijen het sterftecijfer bij de mens met 2,7% per jaar kunnen doen toenemen, wat overeenkomt met 1,42 miljoen overlijdens.

Om het uitsterven van de bijen een halt toe te roepen, is het belangrijk om hen opnieuw een bevorderlijk milieu te bieden en het gebruik van pesticiden te verminderen, maar ook om nieuwe kolonies uit te zetten.

ENGIE Electrabel plaatste drie korven met bijna 60.000 bijen op het dak van haar hoofdgebouw in Brussel, in samenwerking met Apiterra, specialist in het installeren van bijenkorven bij bedrijven.

De bijen zullen zorgen voor de bestuiving van miljarden bloemen per jaar, maar ook dienen om de biodiversiteit van planten te bestuderen. Dit zal gebeuren door middel van een regelmatige monitoring van de pollen die de bijen verzameld hebben.

Wetenschappers kunnen zo maatregelen voor verbetering identificeren in geval van problemen.