Drones uitschakelen: korte reactietijd maakt verschil

36 uren chaos op de luchthaven van Gatwick. Zo’n 140.000 passagiers strandden er eind december nadat een drone in de buurt van de startbaan gezien was. Duizend vluchten geannuleerd.

Trefwoorden: #drones, #jamming, #luchthaven, #netdrones

Lees verder

Magazine

( Foto: LDS )

Download het artikel in

ENGINEERINGNET.BE - Paniek op Heathrow toen even later ook daar een drone opgemerkt werd. Wat kan je doen? Je kan roofvogels inzetten, spoofing, netdrones, droneguns en jamming. Doorslaggevend is de reactiesnelheid.

Werken met een valkenier is duur en vrij omslachtig en enkel geschikt voor grote oppervlakken. De spoofing-technologie, waarbij de GPS-coördinaten van de drone worden gesaboteerd, staat nog in de kinderschoenen. Ook ontbreekt een wetgevend kader. Met een dronegun kan je slechts één drone uitschakelen.

Wat zijn netdrones? Een drone die een andere drone vangt in een net. Vangnetten kunnen ook over een drone gekatapulteerd worden. Maar drones zijn snel en de trage reactietijd van de anti-maatregelen zijn het zwakke punt.

Jamming
“Bij jamming wordt, afhankelijk van het type jammer, de radiocommunicatie verstoord tussen operator en toestel. Indien de jammer hiertoe is uitgerust, dan zal ook de GPS-frequentie verstoord worden. De drone herkent dan zijn GPS-locatie niet meer”, aldus Stijn Willekens, Managing Director van Active Drone Security Solutions.

“Bij het gemiddelde dronetoestel volstaat een viertal seconden om de drone voldoende te verstoren waarna die in ‘fail-safe’ mode gaat. Vooral de DJI (grootste dronefabrikant) toestellen zijn iets hardnekkiger omwille van de frequentie ‘hopping’. Hiertoe kan het nodig zijn het jammingsignaal langer aan te houden (een achttal seconden) met hetzelfde resultaat tot gevolg. Het eerste wat doorgaans wegvalt is de video feed.

“Binnen enkele jaren zullen jammer én detector perfect met mekaar kunnen communiceren”, aldus Stijn Willekens van Active Drone Security Solutions.

Doordat het jammersignaal slechts enkele seconden aanwezig is, en op een specifieke frequentie werkt, worden meestal de andere aanwezige signalen (wifi, gsm, …) niet dadelijk gestoord. Hulpdiensten werken op andere frequenties dan dewelke worden gebruikt voor drones/wifi/gsm/… Bij waypointgestuurde (voorgeprogrammeerde) drones is het belangrijk de GPS-signalen te verstoren.”

Nodig vermogen
Jamming is een efficiënte technologie omdat ze toestelonafhankelijk, vrij accuraat en eenvoudig werkt. De storingshoek bedraagt standaard 30° maar is in maatwerk aanpasbaar. Het ‘storingsspectrum’ kan variëren. Het nodige vermogen om een drone op alle frequenties te overstemmen hangt sterk af van de (bebouwing in de) omgeving.

Met 10W kan er over een afstand van ongeveer 800 meter worden gestoord. Met 30W is dat al over twee kilometer. Maar er bestaan ook jammers met een vermogen van 100W voor zeer specifieke omgevingen.

Detector wordt ook jammer
Het wetgevend kader holt achter de feiten aan. Pakjesdiensten mogen nog niet eens leveringen met drones uitvoeren of havenbedrijven experimenteren met superdrones om containers te verplaatsen. Bouwen zonder kranen?

Ook in de taxiwereld is er veel animo. Nichemarkten voor het toepassen van jammingtechnologieën zijn luxe-jachten, gevangenissen, luchthavens,… “Een recente ontwikkeling is het jammen via laser in de plaats van RF-signalen. Pro’s van deze technologie zijn het zeer precies, gericht werken en het omzeilen van het spectrumprobleem.

Contra’s zijn dan weer dat de lasertechnologie vrij duur is en dat een drone zich zeer snel kan verplaatsen. Een andere jammingvariant in ontwikkeling, is dat jammer én detector perfect met mekaar gaan communiceren. De detector as such wordt dan tegelijk ook een jammer.

“Er wordt een minimale doorlooptijd van twee jaar verwacht”, aldus Willekens.


Door Philip Declercq