Belgische Solar Team onthult nieuwste innovatie

Vandaag onthult het Innoptus Solar Team, een groep van 20 ingenieursstudenten aan de KU Leuven die zonnewagens bouwen, hun nieuwste innovatie, de roterende vin. Deze innovatie hebben ze speciaal ontworpen voor de Bridgestone World Solar Challenge.

Trefwoorden: #race, #solar team, #vin, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Innoptus Solar Team )

ENGINEERINGNET.BE - Het team, dat jaar na jaar indrukwekkende zonnewagens bouwt en voortdurend optimaliseert op mechanisch, energetisch en aerodynamisch gebied, gaat altijd een stap verder door een nieuwe innovatie toe te voegen.

Ze streven ernaar om hiermee een competitief voordelen te behalen. Dit jaar onderscheidt het team zich met een roterende vin. Hoewel de vin vorig jaar al werd geïntroduceerd, brengt de nieuwe functie, namelijk de rotatie van de vin, aanzienlijke voordelen met zich mee.

Vincent Mertens, Aerodynamisch Ingenieur: "De vin functioneert als het zeil van een zeilboot. Net zoals een zeiler zijn zeilen continu bijstelt om optimaal gebruik te maken van de zijwind, kunnen wij onze vin nu ook roteren. Hierdoor kunnen we op de meest efficiënte manier gebruik maken van zijwinden om ons vooruit te stuwen tijdens de race."

Het zeileffect bij sterke zijwind zal van onschatbare waarde zijn tijdens hun wedstrijd in Australië. Een opvallend kenmerk van de lange rechte route van Darwin naar Adelaide is de doorgaans constante wind. Ze willen deze gunstige omstandigheden optimaal benutten met behulp van hun vin.

​Annelies De Geeter, Strateeg: "Dankzij de draaibeweging van de vin, dat een zeileffect creëert bij zijwind, verbruikt onze wagen minder energie. Soms krijgen we zelfs meer energie binnen via de zon dan dat we verbruiken en kunnen we dus energieneutraal rijden. Hierdoor kunnen we onze snelheid verhogen tijdens de race."

ACHTERGROND
Al 19 jaar lang weten de studenten zich te onderscheiden door vernieuwende ideeën te presenteren. Dit Belgische team heeft al tweemaal de innovatieprijs gewonnen op het WK zonnewagenracen.

In 2013 werd deze prijs toegekend voor hun 3D-geprinte batterijpakket, waardoor de batterijcellen beter gekoeld konden worden. Vier jaar later, in 2017, ontving het team opnieuw de innovatieprijs, deze keer voor hun actieve wielaansturing op alle vier de wielen.

Deze innovatie maakte het mogelijk om bij zijwind de neus van de wagen tijdens het rijden in de richting van de wind te draaien, wat een zeileffect creëerde. Met de introductie van de roterende vin hopen ze opnieuw deze prestigieuze innovatieprijs binnen te halen.