• 06/03/2014

Jobevent ’Ondernemingsdag’ van Groep T opnieuw succes

Na de Nacht van de Ingenieur in Diepenbeek, is het nu de beurt aan Groep T in Leuven voor zijn jaarlijkse jobhappening: ook daar zat de voorziene ruimte voor werkgevers nokvol.

Trefwoorden: #groep t, #ingeneirusstudent, #ingenieur, #job, #nacht van ingenieur, #ondernemersdag, #sollicitatie, #student, #universiteit leuven

Lees verder

HR

( Foto: Groep T )

ENGINEERINGNET.BE – Groep T noemt zijn event 'De Ondernemingsdag' en positioneert het iets minder informeel dan FI², de gezamenlijke ingenieursopleiding van Universiteit Hasselt en de Katholieke Universiteit Leuven (voor pc- en tabletgebruikers: zie leestip onderaan).

"De Ondernemersdag is meer dan een klassieke jobmarkt. Het is eveneens een projectenmarkt voor de studenten uit de derde bachelorfase die uitkijken naar een interessante masterproef."

"Ook studenten die opteren voor de tweejarige masterformule met een aanvullend leertraject in een onderneming vinden hun gading. Net zoals al wie na zijn/haar studie wil verder studeren of doctoreren", stellen de inrichters.

Dit jaar waren een opnieuw 100 bedrijven en organisaties van de partij, zowel multinationals als KMO’s, selectiebureaus en overheidsdiensten en -bedrijven.

Dankzij de patronage van VOKA-Kamer van Koophandel Leuven was de Leuvense bedrijfswereld sterk vertegenwoordigd met namen zoals imec, Layerwise, Materialise, PEC, TE Connectivity,…

De dag is al lang geen lokaal of Vlaams onderonsje meer. Door de aanwezigheid van vele buitenlandse ingenieursstudenten – 20 % van de studenten komt uit China, India, Ethiopië of Zuidoost-Azië – heeft het evenement hoe langer hoe meer een internationaal karakter.

"Deze studenten vormen een interessante doelgroep voor met name ondernemingen die internationaal opereren."


(Bert Belmans)

COMMENTAAR VAN DE REDACTIE
Dat dit type jobevents jaar na jaar succesvol blijkt, hoeft niet te verwonderen. Door het structurele tekort aan technische kandidaten, zoeken vooral de grote bedrijven en hun selectiebureaus meer en meer de bron op: de ingenieurs- of technische student, nog voor die zijn eerste stappen zet op de arbeidsmarkt.

Of dat een goede zaak is voor de KMO die zo nu en dan een technische vacature heeft, is een andere zaak. Veel kleine bedrijven hebben noch de middelen, noch de tijd om gestructureerd in te zetten op dit type events, zeker niet als ze sporadisch aanwerven. En bovendien: zij zijn vandaag - vooral als ze exportgericht zijn - bezig met het verdedigen van hun (te) hoge verkoopsprijzen op de internationale markten en overleven…

Bovendien gaven de ingenieursstudenten in vroegere enquêtes zelf duidelijk aan dat hun voorkeur uitgaat naar grote, gevestigde bedrijven en organisaties. Ze kiezen dus voor zekerheid.