Detacheerder TMC maakt van elke ingenieur een stukje ondernemer

TMC, detacheerder van hoogopgeleide technische R&D-professionals, opent kantoor in Italië.“Ons unieke model slaat aan bij ingenieurs, wetenschappers én bedrijven met eigen R&D-teams"

Trefwoorden: #detacheerder, #ingenieur, #r&d, #tmc, #tmc internationals, #wetenschap, #wetenschapper

Lees verder

HR

( Foto: TMC, Emmanuel Mottrie )

ENGINEERINGNET.BE- Onder leiding van de Ieperling Emmanuel Mottrie zet TMC - van oorsprong een Nederlandse onderneming - zijn internationale expansie verder.

Vorige maand opende de detacheerder een eerste kantoor in Italië. De keuze viel op Milaan, met een sterke telecomsector. Dit jaar opent de firma naar eigen zeggen nog vestigingen in Rome en Turijn. In de hoofdstad zal het focussen op de telecom-, ruimtevaart- en defensiesector, in Turijn op de auto-industrie.

Het bureau hanteert wat het een "uniek werkondernemerschapmodel" noemt. Dat betekent dat ingenieurs en wetenschappers een arbeidscontract van onbepaalde duur en een vast loon krijgen, maar ook een deelname in de winst die ze bij de klant realiseren.

Bovenop hun salaris krijgen ze tien tot vijftig procent van het verschil tussen wat ze kosten en opbrengen voor TMC. Ze worden dus een stukje ondernemer, met hun eigen prestaties als inzet.

“Voor ondernemingen in België die ook een R&D-team in het buitenland hebben, is het interessant om ook daar een beroep te kunnen doen op ons”, claimt Mottrie. “Voor onze werkondernemers is het attractief om in verschillende landen te werken waar we actief zijn."

"In België is de helft van onze mensen Belg, de andere helft heeft tien verschillende nationaliteiten. De toppers die TMC aantrekt, werken graag in diverse landen.”

In 2015 boekte TMC België drie miljoen euro omzet. Dit jaar wil de Belgische vestiging groeien van vijftig tot tachtig werkondernemers en de inkomsten verdubbelen tot zes miljoen euro. Eind 2020 moeten dat tweehonderd werkondernemers en twintig miljoen euro omzet zijn.