Vanaf 2017 enkel nog duurzame Nederlandse elektriciteit bij TU Delft

TU Delft gaat vanaf januari 2017 alleen nog duurzame elektriciteit van Nederlandse bodem inkopen. Dit past in het beleid om de campus sterk te verduurzamen.

Trefwoorden: #CO2 emissie, #CO2-uitstoot, #ecologische voetafdruk, #Eneco, #groene energie, #Luchterduinen, #TU Delft, #universiteit, #windenergie, #windturbine, #zonne-energie

Lees verder

Techniek

( Foto: Eneco )

ENGINEERINGNET.NL - De universiteit wil verder ook de CO2 emissies tegen 2020 halveren ten opzichte van 2012.

Door de groene stroom, afkomstig van windmolens voor de Nederlandse kust, wordt de CO2 uitstoot teruggebracht met 60%. TU Delft en Eneco hebben hiertoe onlangs het contract ondertekend..

Bij de aanbesteding van de inkoop van stroom werd er voor gekozen om 100% windenergie in te kopen. Windenergie afkomstig van een zestal windmolens van windpark Eneco Luchterduinen voor de Nederlandse kust, kwam uit de bus als de beste keuze.

De inkoop van Hollandse wind is straks goed voor meer dan 70% van het stroomverbruik van de TU Delft. De universiteit verbruikt jaarlijks ca. 54 miljoen kWh, vergelijkbaar met 15.000 huishoudens.

Naast de ingekochte windstroom, is de elektriciteit afkomstig van de eigen, energiezuinige warmtekrachtkoppelingsinstallatie en voor een klein deel van een grote zon-PV installatie op de daken van de universiteit.