DEMCON opent vestiging op Groningse Zernike Campus

DEMCON heeft een vestiging geopend op de Zernike Campus van Groningen. Hiermee wil het o.a. talent in Noord-Nederland aan zich binden en projecten voor bedrijven in de regio gaan uitvoeren.

Trefwoorden: #DEMCON, #Dennis Schipper, #Groningen, #nieuwe vestiging, #Zernike Campus

Lees verder

Techniek

( Foto: DEMCON - hoofdkantoor Enschede )

ENGINEERINGNET.NL - DEMCON voert grote projecten uit voor internationale opdrachtgevers en brengt met dochterondernemingen eigen producten op de markt.

Het bedrijf blijft gestaag groeien en heeft voortdurend behoefte aan nieuwe, hoogopgeleide medewerkers. Voor de aanwas is het bedrijf met name aangewezen op de technische universiteiten in Nederland.

Het hoofdkantoor in Enschede en de vestigingen in Son en Delft zijn goed aangesloten op de technische universiteit in hun directe omgeving. Nu wordt ook de stap naar Groningen gezet, waar de brede Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zich ook steeds nadrukkelijker profileert als een technische universiteit.

Directeur Dennis Schipper van DEMCON voelt zich aangesproken door de aanscherping van het engineering-profiel van de RUG, gesymboliseerd door de nieuwe naam van de bèta-faculteit, Faculty of Science and Engineering. Daarnaast is het onderzoek nu gebundeld in het Groningen Engineering Center (GEC).

Het Groningse engineering-onderwijs levert de technische talenten af waar het bedrijf behoefte aan heeft. Daarnaast biedt het engineering-onderzoek kansen voor gezamenlijke projecten.

Een spraakmakend project loopt er al met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Daar behandelt chirurg Koert de Jong leverkanker met behulp van een naald die de tumor ‘wegbrandt’. Er werd een robot voor naaldplaatsing ontwikkeld die sneller, efficiënter en patiëntvriendelijker is dan de procedure die de chirurg nu nog handmatig uitvoert.

Naast de samenwerking met de RUG wil DEMCON zich manifesteren in Noord-Nederlandse netwerken voor technologie en innovatie. Een goed voorbeeld is het Innovatiecluster Drachten, dat hightech bedrijven uit de hele regio bundelt in innovatie- en arbeidsmarktprojecten.

Verder neemt het bedrijf ook deel in het Smart Industry fieldlab Region of Smart Factories (ROSF). In dit Noordelijke fieldlab werken veertig bedrijven en kennisinstellingen aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie ‘slimme’ fabrieken. Dit fieldlab is tot stand gekomen door een consortium onder aanvoering van de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM).