Kuurne sluit huizen aan op warmtenet

De nieuwbouwwoningen in de Weidenstraat in Kuurne werden onlangs aangesloten op het nieuwe warmtenet. De bewoners hebben dan ook geen individuele verwarmingsketel in hun woning.

Trefwoorden: #CO2-uitstoot, #duurzaam, #Eandis, #groene energie, #Kuurne, #warmtenet

Lees verder

Nieuws

( Foto: Eandis )

ENGINEERINGNET.BE - Eandis heeft onlangs de woningen in de Weidenstraat aangesloten op het warmtenet. Dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de CO₂-uitstoot en maakt Kuurne schoner.

Om deze eerste woningen in de Weidenstraat momenteel te kunnen voorzien van warmte en warm water heeft Eandis een tijdelijke warmtebron geplaatst. Maar het is de bedoeling om op termijn over te schakelen op de restwarmte van de verbrandingsinstallatie IMOG.

Aansluiten op het warmtenet betekent niet alleen kiezen voor duurzaamheid, maar ook voor comfort. De bewoners hebben geen cv-ketel nodig en hebben dus ook niet te maken met ongemakken en kosten voor onderhoud of vervanging ervan.

In de plaats komt een compacte en veilige afleverset. Er komt alleen warm water binnen en er gaat iets minder warm water weer buiten. De klant betaalt enkel voor de warmte die hij effectief afneemt aan de hand van een individuele meting.

De aanleg van het warmtenet in Kuurne gebeurt in fasen en neemt enige tijd in beslag. Begin mei 2017 startten Eandis en Infrax, in samenwerking met aannemer Visser & Smit Hanab, met de aanleg in de Steenovenstraat en Weidenstraat richting woonpark.

Eind augustus start de aannemer met de aanleg van de tweede fase. Tot midden oktober zijn er werken in de Steenbakkerijstraat, Mierendreef en Krekelstraat. Als alles volgens plan verloopt, start van eind september tot begin november de aanleg in de Harelbeeksestraat.

Francis Watteeuw, schepen voor Energie: “Warmtenetten zijn vandaag nog vaak onontgonnen terrein in Vlaanderen, maar bieden veel potentieel. Kuurne speelt alvast een voortrekkersrol.”